Ο καιρός σήμερα μουντός αλλά πιο φωτεινός. Η βροχή σταμάτησε, οι άνθρωποι αναθάρρησαν και βγήκαν για τις πρωινές υποχρεώσεις. Οι δρόμοι βέβαια ακόμα είναι υγροί από την βροχή των προηγούμενων ημερών. Οι ηλιαχτίδες ξεπροβάλουν δειλά όμως τα σύννεφα παραμονεύουν.
Η ατμόσφαιρα λοιπόν σχεδόν επιβάλει ένα ζεστο ρόφημα - σοκολάτα, τσάι, καφέ. Αλλά σκέτο δεν έχει αξία. Ένα γλυκάκι… είναι ό,τι πρέπει! Απλό, παραδοσιακό με μακρόχρονη ιστορία αλλά και με ιδιαίτερη γεύση. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι μια συνήθεια της σαρακοστής. Τα υλικά του είναι απλά αλλά ικανά για να δώσουν ένα γευστικότατο ελαφρύ γλυκό!
Υλικά
1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο
2 φλυτζ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλυτζ. ζάχαρη
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.Έπειτα σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και όταν κάψει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Και ανακατεύουμε… κι ανακατεύουμε… Μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το μείγμα να μην κολλάει στα τοιχώματα του σκεύους. Απομακρύνουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα.
Μόλις λίγο κρυώσει τον τοποθετούμε σε ατομικά φορμάκια και τον απολαμβάνουμε με λίγη κανέλα.
Και για να μην τα ξεχάσουμε, ας θυμόμαστε: 1-2-3-4…. κι έτοιμοοοος!!
4 σχόλια:
1 κομματάκι παρακαλώ!!!!
Θα παραγγείλω να μου φτιάξουν γιατί εδώ στη Σκωτία που να βρω σιμιγδαλι!!
θέλω και εγώ ένα κομμάτι φαίνεται τέλειο!!! το περιμένω την τετάρτη...
με αφορμή, λοιπόν το άρθρο, η κ. Βέτα, υλοποίησε άμεσα τη συνταγή... !!!εξαιρετικό γλυκάκι....κ μόλις σήμερα έφαγα το τελευταίο μου κομμάτι....:-)
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε μας το σχόλιο σας...