Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Γλυκά παξιμαδάκια

Ο υγιεινός τρόπος διατροφής έχει γίνει πια κανόνας. Η ευρυματικότητα είναι αξιομνημόνευτη και ξεπερνά τις προσδοκίες. Έτσι οι συνταγές είναι ιδιαίτερες και οι συνδυασμοί που γίνονταιι… ευφάνταστοι! Όλοι ψάχνουμε το διαφορετικό και σκαρφιζόμαστε νέες απολαύσεις. 
Έτσι και αυτά τα γλυκά παξιμαδάκια. Μυστικό τους η δημιουργικότητα και η διαφορετικότητα. Σπόροι, καρποί με μεγάλη διατροφική αξία και εσπεριδοειδή!! 
Κάν΄τε την και δε θα χάσετε. Μπορούν να σας συντροφέψουν στη δουλειά, στην βόλτα, στον απογευματινό σας καφέ ή στο τσάι σας, με μαρμελάδα ή μέλι!! Η επιλογή δική σας!!
Υλικά:
7-8 φλυτζ. αλεύρι  
1 φλυτζ. ζάχαρη (ή και λιγότερη αν θέλουμε)
1 φλυτζ. τριμμένα καρύδια, ηλιόσπορους, κολοκυθόσποορους, goji-berries
1 φλυτζ. ελαιόλαδο 
2 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ. γλ. μπέικιν
1 κ. γλ. σόδα
5 κ. γλ. κονιάκ
1 κ. γλ. γλυκάνισος

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα με το χυμό πορτοκάλι και τα ενώνουμε. Στο μίξερ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη και το λάδι. Έπειτα τα προσθέτουμε όλα μαζί και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαστουνάκια, και τα ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί αφού τα χαρακώσουμε σε ό, τι μέγεθος επιθυμούμε. 
Ψήνουμε τα μπαστουνάκια στους 180 βαθμούς C για 30΄ (αντιστάσεις). τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε εκεί που τα χαρακώσαμε τοποθετώντας τα κατά πλάτος στο ταψί.
Τα ξαναψήνουμε για 20΄ στους 150 βαθμούς C. 
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Φαίνονται λαχταριστά!!! Πολύ ωραία ιδέα.. Ευχαριστούμε!

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...