Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Όμορφες γλαστρούλες και φαναράκια για το μπαλκόνι!

Επιτέλους μπορούμε να πούμε ότι η άνοιξη κατεύθασε!! Αργοπορημένη μεν, ηλιόλουστη δε. Η διάθεση είναι ανεβασμένη!! Αλλά και η όρεξη για κατασκευές... Όλο τον χειμώνα το μπαλκόνι μας ήταν έρμαιο των άσχημων καιρικών συνθηκών. Βροχή, αέρας, χαλάζι, ενίοτε και χιόνι. Οι γλάστρες απομακρύνθηκαν, με όποια λουλούδια άντεξαν, σε πιο ζεστό μέρος. Τα τραπεζάκια και οι καρέκλες μπήκαν στην αποθήκη. Τα κεριά και τα διακοσμητικά καταχωνιάστηκαν. 
Όμως τώρα είναι η ώρα να τοποθετηθούν και πάλι, ώστε να συντροφεύσουν τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μας μέρες. 
Για αρχή, λοιπόν, μπορούμε με μεράκι να φτιάξουμε μια όμορφη γλάστρα με ό, τι πιο απλό.. 
Ξύλινα μανταλάκια και κουτί από τυρί. Για να δούμε… 

Αρχικά,  καθαρίζουμε καλά το κουτί μας και κάνουμε στην κάτω πλευρά τρύπες, ώστε να μπορεί να περνάει το νερό και να μην εγκλωβίζεται. 
Στη συνέχεια, βγάζουμε από τα ξύλινα μπανταλάκια μας το συρματάκι που τα ενώνει.
Με ατλακόλλα σιγά σιγά κολλάμε τα μανταλάκια περιμετρικά του κουτιού, ώστε η εσωτερική πλευρά τους να είναι προς τα έξω. 
Έπειτα φυτεύουμε όποιο λουλουδάκι επιθυμούμε… 
Και για να ομορφύνουμε εύκολα και απλά το μπαλκόνι και όποιον άλλο χώρο θέλουμε… 
Τα φαναράκια με σπάγγο και βάζα είναι μια πολύ όμορφη και ρομαντική λύση…
Τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι ό, τι σχέδιο, μέγεθος, ύψος επιθυμούμε. Τα καθαρίζουμε και τα περνάμε με λίγη ατλακόλλα στα σημεία που θα κολλήσουμε τον σπάγκο. 
Τυλίγουμε γύρω - γύρω τον σπάγκο και στο τέλος ξαναπερνάμε με ατλακόλλα για να στερεοποιηθεί. Βάζουμε μικρά ρεσώ μέσα και έτοιμαααα…!! 

Οι δημιουργίες είναι εύκολες και απλές.. Αρκεί να έχουμε διάθεσηηηηη…. Η Ανθή και η Δόμνα πάντως σίγουρα είχαν μια και την...μετουσίωσαν σε όμορφα διακοσμητικά… 
Περιμένω εντυπώσεις!!
Καλό υπόλοιπο ημέρας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...