Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Τα μικρά μου cupcakes

Είναι μικρά και στρογγυλά. Μπορεί να είναι με κακάο ή χωρίς. Μπορεί να έχουν γλάσο βανίλιας ή κουβερτούρας. Τα cupcakes είναι από τα γλυκά που ενθουσιάζομαι να φτιάχνω και να διακοσμώ! Πολύ συχνά συνοδεύουν τις ξεχωριστές μας στιγμές - γενέθλια, γιορτές και συνεστιάσεις. Και φυσικά δε μένει ούτε ψιχουλάκι! 
Η συνταγή για το κέικ είναι απλή. Από πάνω, όμως, μπορούμε να διακοσμήσουμε με όόόό,τι θέλουμε ανάλογα με την περίσταση και την διάθεσή μας. Έχω δοκιμάσει επικάλυψη κουβερτούρας, σοκολάτας, γλάσο βανίλιας (με βασικό συστατικό το γνωστό μας…υποβρύχιο). Και η τελευταία πινελιά: ζαχαρόπαστα, χρωματιστές τρούφες, κας-κας, m&m’s, ινδοκάρυδο …
Υλικά για τo κέικ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλυτζ. ζάχαρη
1 φλυτζ. βούτυρο
3/4 φλυτζ. γάλα
4 αβγά
1 βανίλια
1 φλυτζ. τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
κακάο (προαιρετικά)

Υλικά για το γλασο βανίλιας
500γρ. βανίλια υποβρύχιο
1 ασπράδι αβγού
1/4 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
3-4 σταγονες λεμόνι
Υλικά για το γλασο κουβερτούρας
1 κουβερτούρα
1-2 κ.γλ. βούτυρο
2-3 κ.γλ. γάλα 
Ανακατεύουμε αρχικά στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά, ώσπου να ομογενοποιηθούν και να έχει το μείγμα μας απαλή και λεία υφή. Σε ένα ταψάκι με υποδοχές τοποθετούμε χάρτινες θηκούλες και τις γεμίζουμε κατά 3/4 με τη ζύμη. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς C για 45΄ περίπου. 
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε τη βανίλια σε πολύ χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε το ασπράδι αβγού με τις σταγόνες λεμονιού και τη ζάχαρη, ώστε να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Αδειάζουνε το μείγμα στη ζεστή βανίλια και ανακατεύουμε. Έπειτα απλώνουμε μια ποσότητα πάνω στο κάθε κέικ με προσοχή. Προσθέτουμε ό,τι διακοσμητικό επιθυμούμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί το γλάσο. 



Αν εναλλακτικά επιλέξουμε το γλάσο κουβερτούρας, λιώνουμε σε ένα μπρίκι την κουβερτούρα με το βούτυρο και το γάλα. Μόλις σφίξει ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Δοκιμάστε τα και δημιουργείστε για τους αγαπημένους!!!! 

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Στις βάπτισεις έχουν αφήσει εποχή!! Όλοι γι αυτά μιλάνε!!

Unknown είπε...

Τα ταμπελάκια γιατί φαίνονται θολά;

Unknown είπε...

χρυσοστόμη μου ...να δεις στο φροντιστήριο τι έχουν προκαλέσει....ελπίζω αύριο να είναι η μέρα που μας κερνάει ...χαχαχα...είναι απλά τέλεια....όχι μόνο σε γεύση, αλλά και σε εμφάνιση...είναι αυτό που λέγαμε στην αρχή....victoria's magic world!!!!!! περιμένω το μερίδιό μου κυρία Βικτ.!!!

Unknown είπε...

Φαίνονται λαχταριστότατα!!!!
Εύγε.. και στείλε κανένα κατα δώ! :)

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...