Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Σιμιγδαλένιος χαλβάς - παραδοσιακός κι απλός

Ο καιρός σήμερα μουντός αλλά πιο φωτεινός. Η βροχή σταμάτησε, οι άνθρωποι αναθάρρησαν και βγήκαν για τις πρωινές υποχρεώσεις. Οι δρόμοι βέβαια ακόμα είναι υγροί από την βροχή των προηγούμενων  ημερών. Οι ηλιαχτίδες ξεπροβάλουν δειλά όμως τα σύννεφα παραμονεύουν. 
Η ατμόσφαιρα λοιπόν σχεδόν επιβάλει ένα ζεστο ρόφημα - σοκολάτα, τσάι, καφέ. Αλλά σκέτο δεν έχει αξία. Ένα γλυκάκι… είναι ό,τι πρέπει! Απλό, παραδοσιακό με μακρόχρονη ιστορία αλλά και με ιδιαίτερη γεύση. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι μια συνήθεια της σαρακοστής. Τα υλικά του είναι απλά αλλά ικανά για να δώσουν ένα γευστικότατο ελαφρύ γλυκό! 
Υλικά
1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο
2 φλυτζ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλυτζ. ζάχαρη
4 φλυτζ. νερό 

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.Έπειτα σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και όταν κάψει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Και ανακατεύουμε… κι ανακατεύουμε… Μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το μείγμα να μην κολλάει στα τοιχώματα του σκεύους. Απομακρύνουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα. 
Μόλις λίγο κρυώσει τον τοποθετούμε σε ατομικά φορμάκια και τον απολαμβάνουμε με λίγη κανέλα.
Το μυστικό λοιπόν, είναι στο ανακάτεμα.
Και για να μην τα ξεχάσουμε, ας θυμόμαστε: 1-2-3-4…. κι έτοιμοοοος!!

4 σχόλια:

Unknown είπε...

1 κομματάκι παρακαλώ!!!!

Unknown είπε...

Θα παραγγείλω να μου φτιάξουν γιατί εδώ στη Σκωτία που να βρω σιμιγδαλι!!

Δόμνα είπε...

θέλω και εγώ ένα κομμάτι φαίνεται τέλειο!!! το περιμένω την τετάρτη...

Unknown είπε...

με αφορμή, λοιπόν το άρθρο, η κ. Βέτα, υλοποίησε άμεσα τη συνταγή... !!!εξαιρετικό γλυκάκι....κ μόλις σήμερα έφαγα το τελευταίο μου κομμάτι....:-)

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...