Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Πεταλουδάκια!

Η ομορφιά βρίσκεται παντού... Σε πράξεις, σε συναισθήματα, σε λόγια, σε αντικείμενα.
Η ομορφιά ειναι υποκειμενική, είναι κάτι που το βλέπεις αλλά και κάτι που το αισθάνεσαι.
Και φυσικά δίνει άλλο νόημα στη ζωή μας...
Απο τα έντομα πιθανότατα το πιο όμορφο αλλά και το πιο παιχνιδιάρικο είναι οι πεταλούδες..  Πλουμιστές και ζωηρές πετούν στον ανοιξιάτικο ουρανό και γλυκαίνουν την ατμόσφαιρα. Δίνουν μια νότα αισιοδοξίας και χαράς... Γίνονται έμπνευση…! 
Λένε ότι ζουν μόλις 8 - 10 μέρες… Αρκετές, όμως, για να μας κάνουν να χαμογελάσουμε! 
Και κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα μιας χειροποίητης πεταλούδας.
Ιδού οι οδηγίες και τα υλικά για την δημιουργία της, όπως η Δόμνα εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε:
Θα χρειαστούμε: Φύλλο αλουμινίου - Σύρμα χειροτεχνίας - Χάντρες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη -Ψαλίδι - Πένσα - Μια βάση για καρφίτσα 

Ξεκινάμε ζωγραφίζοντας πάνω στο φύλλο αλουμινίου το σχέδιο που θέλουμε χρησιμοποιώντας ένα πατρόν από χαρτόνι και κόβουμε το σχέδιο.           


Κόβουμε τρία κομμάτια από το σύρμα και στο ένα περνάμε χάντρες, για να σχηματίσουμε το σώμα της πεταλούδας μας. Στα άλλα δύο βάζουμε χάντρες, αν θέλουμε, στην άκρη για να κάνουμε τις κεραίες. Τυλίγουμε το σύρμα με τις χάντρες γύρω από την πεταλούδα και σταθεροποιούμε το σύρμα με την πένσα. 
Πιάνουμε με το σύρμα τις κεραίες της πεταλούδας και στο τέλος στερεώνουμε την βάση της καρφίτσας. Κόβουμε με την πένσα το σύρμα που περισσεύει.  

Η καρφίτσα μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα σχέδια και χρώματα από χάντρες, για να έχουμε ένα πιο προσωπικό αποτέλεσμα ανάλογα με το γούστο μας..!

Ευχαριστούμε Δόμνα... Μας έφτιαξες τη διάθεση…! (Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία κατασκευή μπράβο!!

Unknown είπε...

λοιπόν μας έδωσες έμπνευση....εμένα, τη Λίτσα και εννοείται την Βέτα.....ήδη την έστειλα να φέρει τα υλικά....έτοιμοι λοιπόν για απόπειρες καλλιτεχνικές ...και θαρρώ από τις 3 μας, είμαι η μόνη που δεν θα τα καταφέρω....αλλά η προσπάθεια μετράει.... οπότε ξεκινάμε το ταξίδι μας στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις.....

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...