Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Donate hair, donate love - Η πιο αισιόδοξη ανάρτηση…!

Κρίση… κρίση… κρίση ηθών και αξιών. Ιδιοτέλεια, ατομικισμός, υλικός ευδαιμονισμός. Έννοιες συχνές στην εποχή της καχυποψίας και του φόβου. Φόβος για το διαφορετικό, φόβος για το παρόν, φόβος για το μέλλον. 

Πόσες φορές δεν έχουμε όλοι σκεφτεί να διαφοροποιηθούμε, να αλλάξουμε… Ξεκινώντας βέβαια με τους εαυτούς μας. Να κοιτάξουμε μέσα μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε τον καλό κι ευγενή εαυτό μας. Στη συνέχεια, εύκολα και συνειδητά έρχονται οι πράξεις. 

Και ευτυχώς υπάρχουν ενέργειες που μας υπενθυμίζουν αυτό που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Την αγάπη! Ας μην την αμελούμε! Χωρίς αγάπη ο άνθρωπος είναι μισός, είναι δυστυχισμένος και απομονωμένος. Η αγάπη είναι αυτή που θα μας οδηγήσει σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.


Ας βοηθήσουμε, ας ελπίσουμε, ας αισιοδοξήσουμε. Ας νιώσουμε αυτήν την ηθική ικανοποίηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να ονειρευτούμε την αλλαγή. 

Μια τέτοια ενέργεια είναι και η δωρεά μαλλιών για την δημιουργία παιδικών περουκών για μικρά παιδιά που από νωρίς γνώρισαν τη δύσκολη πλευρά της ζωής. Αλλά δεν το βάζουν κάτω δίνοντας σε όλους μαθήματα δύναμης…
Στο χέρι μας είναι να τους δώσουμε την αφορμή να ξαναχαμογελάσουν!


Η κίνηση είναι απλή και ανέξοδη. Χρειάζεται μόνο μια μικρή… πλεξούδα μαλλιών! 














2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπράβο!! Μια πραγματικά υπέροχη κίνηση που θα κάνει ευτυχισμένες αθώες ψυχές..
Ας παραδειγματιστούμε όλοι!

Unknown είπε...

πράγματι η πιο αισιόδοξη και γλυκιά ανάρτηση....Μακάρι να μπορούσαμε να τους δώσουμε περισσότερα από τουφίτσες μαλλιών....και για να ελαφρύνω την κατάσταση ...αναμένω να τελειώσει η χρονιά (σχολική εννοώ) για να προβώ στο εγχείρημα.... η Ματίνα ( Μάτα) ....φοβάται ότι θα τρομοκρατήσω κόσμο αν το κάνω νωρίτερα....χιχι...και πάλι όμως συγχαρητήρια για την ανάρτηση.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...