Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Νηστίσιμα μηλοπιτάκια

Μια μέρα ακόμα κι έφτασε η Μεγάλη Εβδομάδα… Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. Το μενού για τις γιορτινές μέρες ετοιμάζεται και τα γλυκά φτιάχνονται… Μια εβδομάδα έμεινε ακόμα για την Κυριακή του Πάσχα. 
Μέχρι τότε όμως ας αρκεστούμε σε ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό με ελάχιστη ζάχαρη (για όσους την αποφεύγουν). Τα νηστίσιμα και τραγανά μηλοπιτάκια. Μικρά αλλά τόσο εύγευστα!! Αξίζει να τα δοκιμάσετε… 


Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 ποτηρι χυμός πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - όσο σηκώσει (λίγο λιγότερο από 500 γρ.)
Υλικά για την γέμιση:
1/2 φλυτζ. καρύδια
1/2 μήλο τριμμένο (μη βάλετε περισσότερο, διότι είναι υγρό και θα χαλάσει τη σύσταση της ζύμης)
1/2 φλυτζ. ζάχαρη
κανέλα

Πλάθουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας. Το χωρίζουμε σε 27 - 30 μικρά μπαλάκια και τους δίνουμε ένα οβάλ σχήμα. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση προσέχοντας να θωρακιστεί καλά μέσα στη ζύμη!! Και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C (αντιστάσεις) για 30΄ - 35΄. 
Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι!! Τα δικά μου μηλοπιτάκια συντρόφευσαν τους καλεσμένους μιας μικρής γιορτούλας… Τα δικά σας?

Καλή σας μέρα!!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Με εβαλες σε πειρασμο! Θα τα κανω σημερα!!! <3

Unknown είπε...

https://docs.google.com/file/d/0B-q2ZrbeyjmpdnhkeGo5ZE9ZOXc/edit?usp=docslist_api

voyage into creativity είπε...

Μπράβο Χρυσοστόμη μου!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...