Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το...πράσινο μπαλκόνι!


  
Καλησπέρα!! Επιστροφή μετά από πολλές μέρες αλλά... ας όψονται οι εξετάσεις... Όπως και να ‘χει το καλοκαιράκι ειναι προ των πυλών και εγώ αξιώθηκα επιτέλους να συμμαζέψω λιγο το μικρό μου μπαλκόνι.

Το σπίτι μας μπορεί να χαρακτηριστεί και σπίτι των ανέμων. Δίπλα ακριβώς κυλάει το ποτάμι της πόλης με το βουνό να ξεπροβάλει. Έτσι όλο τον χειμώνα ο αέρας έφερνε καθημερινά φύλλα και χώμα... Όσο και να το καθάριζα την επόμενη μέρα το έβρισκα και πάλι άνω κάτω.
Είχαμε ανάγκη λοιπόν (και το μπαλκόνι και εγώ) μια ολική μεταμόρφωση. 
Πρώτο βήμα: βάψιμο ενός ξύλινου επίπλου για τις γλάστρες. 
Αυτό το όμορφο επιπλάκι λοιπόν, υπάρχει στο μπαλκόνι μας τουλάχιστον 3 χρόνια. Οι καιρικές συνθήκες το έφθηραν και άρχισε να φεύγει το χρώμα του. Οπότε ήταν απαραίτητο να το βάψω… Χρονοβόρα διαδικασία αλλά τελικά έγινε όμορφο - πολύ καλυτερο από ό, τι θα περίμενα. 
Πλέον έχει πάρει τη θέση που του αρμόζει ..! 
Δεύτερο βήμα: αγορά λουλουδιών! Το καλυτερο μου!! Διμορφοθήκες, γιασεμί, φράουλες, ελιές, γαρυφαλλιές (πολλές!!), λεπτόσπερμα, πυξάρι και μυρωδικά (βασιλικός, μέντα, δυόσμος) έπρεπε να μεταφυτευτούν και να μπουν σε μεγαλύτερες γλάστρες. Η διαδικασία κουραστική και “βρώμικη”. Το μπαλκόνι γέμισε χώματα γλάστρες και φύλλα.

Πολλά τα λουλούδια, μικρός χώρος αλλά το αποτέλεσμα…αναζωογονητικό.
Τα μυρωδικά μου!
Το λεπτόσπερμα - ένα "vintage" λουλουδάκι
Οι διμορφοθήκες και η ελιά
Φούξια γαρυφαλλιά και γιασεμί
Το πυξάρι
Πολλές γαρυφαλλιές!!!
H φραουλιά και η πρώτη μας φράουλα!
Και συντόμως...golden berries!
Ούφ!! Το μπαλκόνι σιγά σιγά ομορφαίνει...
Να και τα λουλούδια που κόψαμε επιστρέφοντας από το φυτώριο... Απλά υπέροχα!!
Καλή "λουλουδένια" εβδομάδα!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Εξαιρετική δουλεία!! Μπράβο!

Unknown είπε...

Πολύ πολύ όμορφο το μπαλκόνι!!! Φωτεινά χρώματα που σου αλλάζουν τη διάθεση...
Κουράγιο ωστόσο σου εύχομαι στο καθάρισμα...! :)

Unknown είπε...

καλημέρα και από εδώ.....τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω το σχόλιο της κ. Ψωμιάδου ! !πολύ καθάρισμα...ανέλαβα το μπαλκόνι όσο καιρό απουσιάζει η "κάτοχος" των λουλουδιών και ειλικρινά....σε θαυμάζω για το κουράγιο σου και την όρεξη με την οποία καταγίνεσαι με όλα...... για αυτό σε αγαπάμε... γιατί ξέρεις να κάνεις όμορφη και ξεχωριστή κάθε γωνιά του σπιτιού σου, και να μας δίνεις ιδέες.... όλα φαντάζουν μαγικά εύκολα όπως τα παρουσιάζεις αλλά τελικά κοπιάζεις τόοοοοσο πολύ πάντα για όλα!!με αγάπη και μεράκι...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...