Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ριγκατόνι αλά τραπάνι

Η αλήθεια είναι ότι πριν απο λίγο καιρό δεν ευχαριστιόμουν την παραμονή μου στον χώρο της κουζίνας. Δεν είχα διάθεση αλλά πάντα μαγείρευα διαφορετικά πιάτα απο τα ήδη τετριμμένα. Ήταν τότε που “συνάντησα” τον…Τζέιμι Όλιβερ. Ενθουσιάστηκα!! Για ενα χρονικό διάστημα μαγείρευα μόνο τις συνταγές του. Δυσκολευόμουν βέβαια λίγο με τα υλικά του, μια και δεν είχα συνήθησει να τα βρίσκω με ευκολία στα markets. Μετά χαθήκαμε… Και τελευταία ξανά μπήκε στην κουζίνα μου. Αγόρασα και ένα βιβλίο του το οποίο βέβαια περιέχει συνταγες που είχα ήδη παρακολουθήσει στην τηλεόραση. 
Και έτσι μοιραία ήρθε μια συνταγή που παντα προσπερνούσα μια και ένα από τα υλικά δεν υπήρχε ποτέ στο ψυγείο μου. Αντσούγιες…
Κι όμως απογείωσαν την γεύση... Ιδού η συνταγή…
500 γρ. ριγκατόνι
40 γρ. τυρί παρμεζάνα
100 γρ. ολόκληρα ζεματισμένα αμύγδαλα
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μπούκοβο ή 1 φρέσκο τσίλι
2 ματσάκια φρέσκο βασιλικό
4-6 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι
450 γρ. ντοματίνια

Βράζουμε τα ριγκατόνι και στο τέλος κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την παρμεζάνα, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το μπούκοβο ή το τσίλι και τα χτυπάμε μέχρι να αλεστούν καλά. Προσθέτουμε τα 3/4 του βασιλικού, τις αντσούγιες και τα 2/3 από τα ντοματίνια. Τα χτυπάμε, ώσπου να πολτοποιηθούν και προσθέτουμε λίγο λάδι. 
Ρίχνουμε το μείγμα μας στα μακαρόνια μαζί με το νερό, που κρατήσαμε.  Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια κομμένα στα 4 αλλά και τον βασιλικό χοντροκομμένο. 
Ομολογουμένως ήταν άψογη!! Μην τη φοβηθείτε!! Γρήγορα στον μπακαλη για αντσούγια!!
Καλό μας μήνα.. Με μια πολύ καλοκαιρινή φωτογραφία!

Εις το… επανιδείν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...