Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τραγανά μπισκότα με πολύύύύ σοκολάτα!

Ελεύθερος χρόνος... Χα!! Δυσεύρετος.. Αν και καλοκαίρι! Που να έρθει και ο χειμώνας!! Πόσες σκέψεις έκανα τελειώνοντας τη δουλειά τον Ιούνιο για το καλοκαίρι. Να πάω επισκέψεις, να βγω έξω, να δω καμιά ταινία... Μπαααααα... Ελάχιστα πράγματα.. Ουφφφφ!!! Ααα! Διάβασα 4 βιβλία.. 
Παρόλα αυτά υπάρχει διάθεση για ωραία και πρωτότυπα γλυκάκια. 
Και αφού η ζέστη ειναι ανυπόφορη το διαδίκτυο γίνεται ο καλοκαιρινός μου φίλος. Και κάπου εκεί μέσα ξετρύπωσε μια συνταγή που σύμφωνα με το σαιτ ήταν πολύ πετυχημένη. Οπότε πειραματίστηκα κι εγώ. 
Ιδού η συνταγη και η εκτέλεση! 

280 γρ. αλεύρι (θα χρειαστεί όμως παραπάνω ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια)
1 κ.γλ. σόδα
1,5 κ.γλ. καλαμποκάλευρο 
1/2 κ. γλ. αλάτι 
170 γρ. βούτυρο λιωμένο 
135 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ ακατέργαστη ζάχαρη 
1 μεγαλο αβγό
1 κρόκος
2 βανίλιες
νιφάδες σοκολάτας
τρούφα σοκολάτας 

Ανακατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο πολύ καλα ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί. Έπειτα προσθέτουμε το αβγό, τον κρόκο και τις βανίλιες. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Και τα ενσωματώνουμε με τα υγρά. 
Συνεχίζουμε χωρίς μίξερ ρίχνοντας όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε η ζύμη να μην κολλάει στο χέρια. Τελος προσθέτουμε τα σοκολατάκια και την τρούφα. 
Βάζουμε για δυο ώρες στο ψυγείο. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμους C στις αντιστάσεις. 
Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα. 
Φτιάχνουμε μπαλάκια των 28 γρ. (περίπου) και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί γιατί απλώνουν. 

Τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε και τοποθετούμε πάνω όόόόοό,τι θελουμε. Εγώ έβαλα τριμμένα μπισκοτα Oreo και χρωματιστά αστεράκια και φιογκάκια. Μπορείτε να βάλετε μικρά marshmallows ή χρωματιστή τρούφα. 
Ψήνουμε για άλλα 5 - 8 λεπτά. 

Και...ορίστε το αποτέλεσμα. 
Καλή μας όρεξη!! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...