Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Στριφτή τυρόπιτα...σουσαμένια!

Βραδιά εκλογών η προηγούμενη Κυριακή.... και όχι μόνο!!
Και βραδιά πίτας..για πρώτη φορά!
Η απόφαση εύκολη και η εκτέλεση επίσης...
Για να δούμε λοιπόν.!

Υλικά για τη γέμιση (ή εναλλακτικά ό,τι τυριά υπάρχουν στο ψυγείο)
600 gr τυριά (εγώ χρησιμοποίησα φέτα, κασέρι, La Vache qui rit-οπωσδήποτε γιατί γίνεται πιο κρεμώδες το μίγμα)
Μυρωδικά (θυμάρι,οπωσδήποτε δεντρολίβανο και κατά προτίμηση φρέσκο!)
Μπαχαρικα (πάπρικα, μαύρο πιπέρι)

Υλικά για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
130-150 γρ. νερό

Ξεκινάμε από τη ζύμη. Ανακατεύουμε στο μίξερ με γάντζο όλα τα υλικά ώσπου το μίγμα μας να γίνει ομοιογενές.

Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε το μίγμα τυριών. 
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και ένα ένα τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
Δεν είναι δύσκολο. Αλλά πάντα να υπάρχει στον πάγκο κάτω και πάνω από το ζυμάρι αλεύρι για να μην κολλάει στον πλάστη ή στον πάγκο.
Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε το 1/4 του μίγματος τυριών ώστε να πάει παντού. Διπλώνουμε το φύλλο κυλινδρικά και το τοποθετούμε στο ταψί (με λαδόκολλα)
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
Στο τέλος περιχύνουμε 3 κουταλιές της σούπας γάλα για να κολλήσουν τα φύλλα στις άκρες - κυρίως.
Πασπαλίζουμε με (αρκετό!) σουσάμι και φουρνιζουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς (αέρα).
Τι άλλο;; Μόνο...
... Καλή όρεξη!
(Θα πειραματιστώ και με αλλά είδη γέμισης...)
Φιλιά

Βικτώρια




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το σχόλιο σας...